Manjaro Xfce font rendering


Manjaro Linux Xfce kalıbı ile varsayılan olarak gelen Source Sans Pro fontu bulanık ve ince görüntüsü ile can sıkıyor. Ubuntu font ile değiştirip karşılaştırma yapalım.



Terminale ihtiyacımız yok. Topluluk deposundan ttf-ubuntu-font-family paketini kuralım. Font önbelleğini yenilememize gerek yok ancak yine de yenileme komutunu yazayım: fc-cache -fv

Ayarlar Yöneticisi > Görünüm > Fontlar 'da Ubuntu, büyüklüğü isteğinize göre 10 veya 11 seçtikten sonra Yumuşatma'yı Önemsiz, Alt-piksel Düzeni'ni RGB seçtiğimizde çok daha güzel bir görünüme kavuşuyoruz. Resimler orijinal boyutta ve sıkıştırılmamıştır. Sağ tık menüsü:



Metin görünümü

Source Sans Pro

 Ubuntu
 

Xfce'de başlık fontu GTK'den bağımsız olduğu için dilerseniz bunu da değiştirebilirsiniz.

Ayarlar Düzenleyicisi > xfwm4 'te title_font değerini Ubuntu 10 olarak düzenlerseniz değişimi anında fark edeceksiniz.


Kolay gelsin.

3 yorum :

  1. Teşekkürler bu font çok işime yaradı.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler, benimde çok canımı sıkıyordu görünüm. Şimdi çok güzel oldu :)

    YanıtlaSil
  3. Yine güzel bir yazı. Yazı tipleri, ilginçtir, hafızamızda bir yer edinir. Bunu şöyle izah edeyim: Mesela, çok eskiden okuduğumuz bir roman, diyelim Don Kişot, bunu bir Arial ile okumuşsak, roman hafızamızda Arial ile kayıtlı kalır! Eğer Ubuntu medium ile okumuşsak hafızamızda görüntüsü başka kalır. Demek istediğim, yazı tipleri önemlidir. Bütün zamanlarda baktığımız, izlediğimiz sayfalar bir yazı tipi içerir ve buna göre gözden beyne giden ileti iyi-kötü, kısa-uzun olabilir. Önerdiğim yazı tipleri:
    Ubuntu, URW, Verdana, Raleway, Waree, Liberation. Selamlar.

    YanıtlaSil