ES 3 Dosya Yöneticisi



Android işletim sisteminde, ES dosya yöneticisi isimli dosya tarayıcı uygulamasının özelliklerini inceleyelim.




Her ne kadar adı sadece dosya tarayıcı olsa da oldukça geniş yetenekleri olan bir yazılım. Ücretsiz olan yazılımı Google Play'den kolaylıkla yükleyebilirsiniz.

- Ana sayfada  cihazınıza bağlı noktalar ve pek çok kısayol mevcut. Soldaki menüden de diğer araçlara erişebilirsiniz.


- Dosyalar ile uğraşırken seçim açısından esnek olduğu gibi toplu isim verme konusunda da yetenekli.


- Tanımladığınız hareketler ile istediğiniz araç veya klasör yoluna hızlıca ulaşabileceğiniz gibi dosyaların diziliminde de hem şekil hem de sıralama seçeneği mevcut.


- Dosya ararken resim-müzik-video-belge gibi arama koşulları ekleyebiliyorsunuz. Uygulama ayrıca OTG flash belleklere de destek sağlıyor.


- Uygulama zip, rar, 7z gibi arşiv dosyalarını açarken zip, 7z, gz dosyalarını şifre destekli olarak oluşturabiliyor. Ancak ben her rar dosyasını açamıyorum, hata verip duruyor.


- Mevcut dosyalarınıza şifre koyabilirsiniz. Ayrıca yeni dosya oluşturma imkanı  da var. Mesela galeride görünmesini istemediğiniz fotoğraflarınızın olduğu klasörde .nomedia isimli boş bir dosya oluşturursanız Galeri uygulamaları bu klasörü atlayacaktır.


- Dosyaları kopyalama veya taşıma işlemi yaparken kullanabileceğiniz birden çok kopyalama/taşıma destekli pano Pencereler>Pano seçeneğinde. Sürükle bırak işlemi ile bir veya daha fazla dosyayı Paylaş/Kopyala/Gönder/Sil seçenekleri.


- Uygulamanın içinde internet tarayıcının yanında pek çok bulut hizmetine bağlantı desteği de var.


- Yanlışlıkla dosya silmeyi önlemek için geri dönüşüm kutusu ve istediğiniz dosya/klasörleri sadece ES'de görünmesin diye gizleme.


- Mesela bir video dosyasını oynatırken hangi oynatıcı ile açacağınızı ister o anlık seçebilirsiniz isterseniz ES için varsayılan oynatıcı yapabilirsiniz. Veya yabancı bir dosyayı nasıl açacağanı ES'ye söyleyebilirsiniz.


- Başarılı bir müzik oynatıcı ve resim gösterici.


- Sistem codeclerini kullanan bir video oynatıcı ve youtube'dan video indirme desteği. Tarayıcıdan youtube'u açıp oynayan videoyu tam ekran yapınca sağ üst köşedeki düğmenin çalıştığını yazsalar da bende çalışmadı.


- Uygulamaya ait araçların veya istediğiniz herhangi bir dosyanın kısayolunu ana ekrana ekleyebilirsiniz. Ben Dodol Launcher ile bu kısayola fotoğrafın kendisini de ekledim. Sistemden herhangi bir uygulamayı kaldırınca arkasında kalan klasörleri otomatik bulup size silmeyi öneriyor.


- İstediğiniz dosyanın MD5 toplamını alabilirsiniz. Hafıza kartınızda neyin ne kadar yer tuttuğunu öğrenmek için SD kart analizi de mevcut.


- Ağ üzerinden dosya paylaşımı ve kablosuz ağ oluşturma aracı.


- Uygulama yöneticisi ile ister normal isterseniz de sistem uygulamalarını(root erişimi gerekli) ister tek tek ister topluca kaldırabilme, yedekleyebilme ve apk dosyalarını bluetooth/ağ üzerinden gönderebilme özelliği var.


- Root gezgini yetkisi ile dosya ve klasörlerin özelliklerini düzenleyebilirsiniz.


ES Dosya Yöneticisi bu kadar çok yeteneği ile vazgeçilmezim olmuş durumda.

8 yorum :

  1. inceleme için Teşekkürler. Linux konularında da detaylı yazılar yazmanızı bekliyoruz. Kolaylıklar Sayenizde Planet Şenlendi. :)

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim. Fırsat bulunca elimden geldiğince bir yazı düşünüyorum. Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Vaay Ufuk hocam tekrar hoşgeldin, hakkat özlüyoruz seni. İyi olmana çok sevindim ayrıca.
    Eline klavyene sağlık. Uzun zamandır severek kullandığım bir uygulamayı detaylandırmışsın, şahane olmuş. Meğer bende kullanıyorum sanıyormuşum ))
    Şimdi sayende daha hakim olacağız inşallah. Bir de bunun ES Task Manager isimli bir diğer uygulaması var, o da epeyce işe yarar bir uygulama. Bir ara fırsatın olduğunda ona da el atabilirsen çok sevinirim.
    Sağlıcakla, saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş bulduk. Çoook teşekkür ederim. Fırsat bulduğum zaman mutlaka task manager karşılaştırmasını yapacağım, aklımda vardı. Ben saygılarımı sunarım.

      Sil
  4. merhaba bişeyi anlayamadım.
    Ağ üzerinden dosya paylaşımı ve kablosuz ağ oluşturma aracı
    buraya nereden girdik
    paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4.sürümde soldaki menüde Ağ diye bir bölüm var. Bütün ağ araçları orada. Ben teşekkür ederim.

      Sil
  5. bu programda çöp kutusundan geri tasımayı bulamıyorum , varmı bir yolu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soldaki menüde geri dönüşüm kutusu seçeneğine tıklayın. Hangi dosyayı geri yüklemek istiyorsanız seçip geri yükle deyin.

      Sil